субота, 8. децембар 2012.

Pica sa pečenim paprikama



























Potrebno:

  • testo za picu (vidi picu sa sardinama i inćunima ili picu sa gorgonzolom i jabukama)
  • dve veće crvene paprike (Može i da se ušara sa onim španskim crvenim, žutim i zelenim paprikama. Paprike ispečete na ringli šporeta, da pocrne sa svih strana. Stavite ih u kesu za zamrzivač, zavežete i  pokrijete krpom. Neka stoje 20-ak minuta. Sada ih oljuštite, očistite od semenki i naseckajte na trake. Nikako ih ne perite.)
  • jedna ili dve kranjske kobasice naseckane na kolutiće
  • kačkavalj, bar 150 grama, naseckan na kockice
  • šampinjoni naseckani na listiće
  • prstohvat sveže samlevenog bibera
  • prstohvat morske soli
  • malo suvog bosiljka i majčine dušice
  • 2-3 kašike maslinovog ulja (Ja sam koristio jedno u kojem imam dve grančice svežeg origana i par čenova belog luka, fenomenalne arome
  • 2-3 kašike kečapa ili paradajz pirea


Vrema pripreme: 30-ak minuta (treba jedno dva sata za testo i 20-ak minuta za pečenje)
Težina: lako (osim testa)

Razvući testo u krug, na debljinu od 5mm. Ostavite ivice malo debljim. Stavite u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. Namažite paradajz pireom, malo posolite (ili ne morate ako koristite kečap). Uzdignute ivice testa ne premazujte, tako će još malo da porastu u toku pečenja. Stavite sve preostale sastojke, lepo ih rasporedite. Pecite na minimum 250 stepeni C, 15-20 minuta.


Kad već pečete paprike, ispecite malo više, obradite ih na opisan način pa ih sutra ujutru kratko propržite i dodajte umućena jaja sa malo soli. Pržite par minuta, pa okrenete kao palačinku. Ostavite još minut-dva. Ja volim jaja malo rovita. Sjajan omlet.